Certificate de securitate SSL

Oferim certificate SSL emise de Comodo, Geotrust, Thawte si Verisign, cu preturi incepand de la 15 euro/an. Toate certificatele SSL sunt compatibile cu peste 99% din browsere.

Ce este un certificat SSL?

SSL este prescurtarea de la Secure Sockets Layer. Reprezinta un standard/protocol in materie de securitate si a fost dezvoltat de Netscape in 1994. Utilizarea lui este usor identificabilă datorita unui mic lacat (sub forma grafica) care apare in browser.

Protocolul SSL este utilizat de milioane de afaceri care doresc sa isi protejeze clientii prin asigurarea confidentialitatii tranzactiilor acestora. Pentru utilizarea protocolului SSL un server web are nevoie de un certificat SSL furnizat de o autoritate de certificare (pentru mediul business) sau un certificat SSL self-generated (dar care poate fi utilizat doar in mediul de dezvoltare intern al unei companii).

De ce un certificat SSL?

Securitate: Scopul unui certificat SSL este de a cripta conexiunea dintre utilizator (browser) si server astfel incat informatiile transferate intre browser si server sa nu poata fi interceptate.

Identificare: Un alt doilea scop este identificarea domeniului sau a organizatiei care sustine un anumit domeniu astfel incat utilizatorul care acceseaza situl respectiv sa fie sigur ca nu a fost deviat catre o locatie nedorita (un alt domeniu web), posibil cu intentii negative. Browserele verifica automat daca certificatele sunt semnate de o autoritate recunoscuta de certificare si anunta utilizatorul in cazul in care validarea esueaza.

Comments are closed.