Ce este un domeniu web?

Un domeniu web este o adresă virtuală. Se poate face o comparație între această adresă virtuală și adresa non-virtuale: adresa fizica a persoanei fizice respective sau a companiei se compară în mediul online cu adresa Internet. Adresarea pe Internet este mult mai ușoară, mai rapidă și de multe ori mai utilă.

Un domeniu web este o adresă virtuală de forma: denumire.extensie, de exemplu: domeniu.ro

În general extensia domeniului afișează proveniența sa, după cum probabil deja știți. Domeniile .ro sunt alocate geografic României, așa cum .it sunt alocate Italiei de exemplu sau .bg sunt alocate Bulgariei etc.

Sunt și domenii universale/internaționale, ale căror proveniență geografică nu poate fi stabilită prin extensie. Exemple de extensii universale ar fi: .com (cea mai cunoscută extensie în întreaga lume), .net, .org, etc.

domeniu web www

Numele de domeniu reprezintă identitatea dvs. (ca persoană fizică sau companie) în mediul online.

În cazul companiilor domeniul web este folosit și pentru adresele de e-mail ale angajaților (nume.angajat@companie.ro) și pentru numele site-ului web oficial (www.companie.ro).

Atunci când se comunică cu un client acesta este primul lucru pe care ei il vor vedea atunci când se trimite un e-mail, la fel cum clienții vad firma unui magazin sau vitrina sa înainte de a decide dacă vor intra sau nu.

O denumire adecvată va da personalitate companiei sau persoanei dvs. în mediul online și va da încredere potențialilor clienți. Numele de domeniu ales trebuie să fie ușor de citit și de ținut minte.

Ca și concluzie de final: Nu lăsați timpul să treacă fără a va crea propria identitate pe Internet!

Comments are closed.